Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2016 Kütüphane Haftası Kutlamaları

 

 

Ülke genelinde her yıl Mart ayının son pazartesi günüyle başlayan hafta boyunca kutlanmakta olan Kütüphane Haftasının 52. “Küresel Anlayış ve Kütüphaneler” temasıyla Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

28 Mart 2016 Pazartesi günü H. Ömer Sabancı Kültür Merkezinde Vali Yardımcısı İsmail Hakkı ERTAŞ, Seyhan Kaymakamı, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Protokol Üyeleri, öğrenci ve öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi. Törende müzik dinletisi yapıldı ve kütüphanelerden en fazla kitap okuyan üyelere Teşekkür Belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. Törenden sonra İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde Kütüphane Müdürü Selim ARSLAN’ ın Karikatür Sergisi ve Hasan SAMURAN Hat Sergisi ile İLESAM ve Çukurova Edebiyatçılar Derneği’ne bağlı yerel yazarların kitap stantları gezildi.

Hafta içerisinde Ç.Ü. İletişim fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. İlker ÖZDEMİR öğrencilere “Kütüphanelerin Uluslararası Küresel Anlayışın Geliştirilmesine Katkıları” konulu konferans verdi. Optimum AVM de öğrenci ve vatandaşların katılımıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. İl Halk Kütüphanesinde çocuklara yönelik Adana Gösteri Sanatları Tiyatrosunca “Sevgi Çiçekleri ve Kitapları” adlı oyun sergilendi. Kütüphane Haftası Boyumca İl Halk Kütüphanesine okullardan öğrenciler kalabalık gruplarla geldiler gelen gruplara kütüphane hizmetleri anlatıldı ve kütüphane birimleri gezdirildi.