T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yapmadan Dönme

İlimizi ziyaret eden bir turistin mutlaka yapmasını, gezmesini, görmesini, yemesini tavsiye ettiğimiz ürün, yer ya da aktiviteler:

Kent merkezindeki Bölge Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ve Atatürk Evi gezilmelidir.

Ulu Cami, Sabancı Merkez Cami, Bebekli Kilise, Taş köprü ve Tepebağ Eski Adana Evleri görülmelidir ayrıca merkez dışındaki Anavarza, Şar ve Misis ören yerleri  ile Akyatan ve Ağyatan Kuş Cennetleri görülmelidir.

Adana kebabı mutlaka yenmeli, şalgam suyu ve aşlama (meyan kökünden yapılmaktadır.) içilmelidir. Bici bici'nin tadına bakılmalıdır. Ayrıca halka tatlı yenmelidir.

Eski çarşılar gezilmeli, Karatepe kilimleri alınmalıdır.

Altın Koza Festivali uzunca yıllardan beri Adana'da yapılmaktadır.

Hitit, Roma, Bizans Osmanlı dönemlerine ait eserlerin bulunduğu Arkeoloji Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi, Misis Mozaik Müzesi, Anavarza ve Şar Ören yerleri ile Misis Örenyeri ve  Magarsus Antik Kenti gezilmeye ve görülmeye değer yerlerdir.

Adana yöresinin zengin bir mutfağı vardır. Yemeklerin başlıca malzemeleri un, bulgur, et, sebze çeşitleri, baharat türleri, süt, yoğurt ve çökelektir. Yörenin kendine has ünlü yemeği “Adana Kebabı” yanında bol yeşillik ve soğan salatası ile yenir, şalgam suyu ve ayran içilir. Diğer ünlü yemekleri cartlak kebabı, içli köfte, çiğ köfte, analı kızlı, humus, bartefit, sıkma, şırdan, mumbar, etli kömbe, dul avrat çorbası, yüksük çorbası vb.dir.